Trei sălăjeni, premiaţi de Fundaţia pentru Comunitate

Kiraly Iris, Raul Crecan şi Ioana Dan se află printre cei peste 80 de sportivi premiaţi de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România. Din juriu au făcut parte: Violeta Beclea-Szekely, Alina Alexoi, Silviu Matei, Ivan Patzaichin şi Doina Sava.

În cadrul unui program de promovare a talentelor, „Pot ajuta?”, Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România au premiat şi în acest an elevii care practică sport de performanţă. Printre cei peste 80 de elevi-sportivi se numărăr şi trei sălăjeni: Kiraly Iris, Raul Crecan şi Ioana Dan, ultima fiind premiată în cadrul acestui program şi în anii anteriori. Elevă în clasa a VII-a la Şcoala Generală „Gheorghe Lazăr”, Kiraly Iris practică tenis de câmp, în timp ce Raul Crecan, elev în clasa a IX-a la Grupul Şcolar „Voievod Gelu” şi Ioana Dan, fostă atletă la CSS Zalău, practică atletism. Kiraly este legitimată la CSM Zalău, dar se pregăteşte la Şimleu Silvaniei, sub îndrumarea profesorului Cristian Barna. Raul Crecan este legitimat la CSS Zalău, avându-l ca antrenor pe Nelian Ianchiş. Originară din satul Doh, comuna Măerişte, Ioana Dan a practicat atletismul la CSS Zalău, avându-l antrenor pe Radu Rus, anul trecut transferându-se la Steaua Bucureşti.
Suma totală alocată pentru categoria sport este de 160.000 de lei, aceasta fiind împărţită fiecărui sportiv în funcţie de rezultatele obţinute. Din suma cu care au fost premiaţi, elevii îşi pot achiziţiona echipament sportiv sau să-şi achite transportul la diferite concursuri naţionale şi internaţionale, cantonamente sau tabere de antrenament.
Din juriu au făcut parte: Violeta Beclea-Szekely (campioană europeană şi vicecampioană olimpică la atletism, actualmente director al departamentului de marketing şi comunicare din cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român), Alina Alexoi (jurnalist sportiv TVR), Silviu Matei (director general al Federaţiei Române de Tenis), Ivan Patzaichin (multiplu campion olimpic), Doina Sava (antrenor al loturilor naţionale de nataţie).
De o sponsorizare din partea Fundaţiei pentru Comunitate şi MOL România s-a bucurat în anii anteriori şi Dan Mirşidan, fost atlet la CSS Zalău, actualmente la CSM Suceava.

One Thought to “Trei sălăjeni, premiaţi de Fundaţia pentru Comunitate”

  1. D.Sava

    Felicitari si tot respectul pt.ajutorul si sustinerea Fundatiei pt. Comunitate si Mol Romania prin programul „pot ajuta?”.Cu ajutorul obtinut,multi sportivi isi pot indeplini visul de a deveni din ce in ce mai performanti

Leave a Comment